Gisteravond hebben zo'n 20-tal bewoners van de straat Veldhoven een stille protestactie gehouden aan het administratief centrum van Herentals.

Hiermee ondersteunen ze de oproep van de actiegroep 'Veilig Veldhoven' om  hun ongenoegen te uiten aan het Herentalse schepencollege (N-VA/CD&V) over de beslissing om de speciaal voor de BLOOMBAR uitgewerkte verkeersreglement 'Veldhoven en Dompel' al na 5 dagen op te heffen.

Een half uur voor het begin van de gemeenteraadszitting van 20u maakten de misnoegde inwoners aan de traphal van het administratief gebouw aan de verantwoordelijke schepenen van mobiliteit Brandwijk en die van ruimtelijke ordening Van Nueten, hun dringende bezorgdheden over.

'Fel gebrek aan gepaste verkeersmaatregelen tegen gevaarlijk sluipverkeer én nachtelijke overlast Bloombar'

'We protesteren tegen het huidig gebrek aan gepaste verkeersmaatregelen om het gevaarlijke extra sluipverkeer door Veldhoven te verminderen, als gevolg van de langdurige werkzaamheden aan de nieuwe spoorwegbrug over het Albertkanaal', klinkt het bij het actiecomité.

'Maar vooral ook tegen de nachtelijke overlast tot 02u 's nachts en véél later, van de Bloombar (in Dompel) gedurende 2 maanden tijdens de zomervakantie.  Hieraan moet héél dringend iets aan gedaan worden. Want Veldhoven is opnieuw een racebaan voor autobestuurders.'

Protest spandoeken in raadzaal tijdens gemeenteraad

In de raadzaal ontvouwden de demonstreerders spandoeken : 'Stop de sluipverkeer terreur', 'Veilige oversteekplaatsen voor de fietsers' , 'Plaats ANPR-camera's in de woonwijk', 'Na Boem, boem, géén Vroem vroem'.

De voorzitter van de gemeenteraad kreeg net voor aanvang van de gemeenteraad brieven met de actiepunten ter verbetering van de verkeerssituatie in Veldhoven  met het verzoek de opgesomde pijnpunten na de zitting aan alle 29 aanwezige gemeenteraadsleden te overhandigen.

Foto : Veldhoven Herentals/LT/NNieuws.

Na afloop van de gemeenteraad werden de raadsleden buiten aan de traphal opnieuw opgewacht, waar de burgemeester de actievoerders kort te woord stond.

'Er zal door de verantwoordelijk schepen van mobiliteit op korte termijn oplossingen worden uitgewerkt om de overlast, tijdens de komende 8 maanden (de termijn dat de werken aan de nieuwe spoorwegbrug nog duren), te verminderen en zorgen dat er voor de ganse woonwijk passende verkeersmaatregelen worden genomen', beloofde burgemeester Mien Van Olmen de bewoners van Veldhoven.

'Extra politiebegeleiding voor onze schoolkinderen'

De actiegroep 'Veilig Veldhoven' hoopt nu dat er nog voor het einde van dit schooljaar er extra politiebegeleiding komt aan het kruispunt van de Herenthoutseweg en Veldhoven.  'Hier lopen de fietsende schoolkinderen tijdens het begin en einde van de schooluren,  gevaar om door de ongeduldige autobestuurders, die nu in de file staan, te worden overreden.

Deze begeleiding moet ook voor volgende schooljaar in september en oktober behouden blijven voor de schoolkinderen.  De actiegroep en de bewoners van Veldhoven blijven zéér alert.'  Foto's NNieuws.